Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Lot do światła

W szklanej klepsydrze......
małe ziarenka pisaku......
Przesypują się wolno.....
ziarnko za ziarnkiem.......
Kiedy spadnie ostatnie......
skończy się czas......
Dla ciebie , dla mnie......
dla nas.........
W klepsydrze ze szkła......
uwięzione ćmy.......
To ty i ja......
to my.......
Klepsydra czasu....
czas odmierza.....
Miara życia z ziarenek.....
już odliczona......
Ćmy szykują się do lotu......
lot do światła.......
Zawróć czas proszę.....
cofnij piasku ziarenka.....
Nie chcę zniknąć....
proszę nie zapomnij o mnie.....
Łzy jak ziarnka piasku.....
nie , nie płaczę.....
Nie płacz proszę .....nie.....
Pamiętaj o mnie.....
zapamiętaj mnie......
Lot ćmy do światła.....
wolno zaczyna już się.......

40 347 wyświetleń
275 tekstów
38 obserwujących
  • kuloodporna

    19 April 2020, 22:08

    Super pomysł z tym od tyłu......dziękuję za podpowiedź ...pozdrawiam odwiedzających ...:)

  • 15 April 2020, 19:38

    ...pamiętam..ćma

  • 15 April 2020, 19:26

    Będzie będzie...👍

  • Salomon

    14 April 2020, 21:11

    Czytając od tyłu linijka po linijce od lewej do prawej, brzmi nawet lepiej!