Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Szukam Cię "

W szeleście liści, każdego dnia - szukam Cię:

W wietrze szumiącym między gałęziami.
W pachnących nadzieją wyrazach pisanych.
W zdaniach z czułością i miłością wysyłanych.

Szukam Cię...

W muzyce, która niesie ukojenie.
W błękicie nieba.
W słońcu, które łaskocze promieniem złotym.
W każdej myśli, która mnie uwiera.

Szukam Cię...

W lazurze morza.
W lesie pachnącym.
W morzu szumiącym.
W ptasim śpiewie.

Szukam Ciebie...

Jeszcze zatapiam się w zachodzie słońca co purpurą się rozlewa i schodzi powoli z błękitu nieba, starając się złapać jeszcze drobinki szlachetnego złota - próżna robota.

Szukam...
Szukam...
Szukam...
Bez końca - szukam Cię...

Kiedy zapadam w błogi sen.
Przez powieki widzę łzę, gwiazdę
srebrzystą - spokój dającą.
W ciszę się zatapiającą.

Próbuję znaleźć Cię...

Wielka szkoda - nie znajduję.
Może jednego słowa, wyrazu brakuje.

Kocham.....

Dla Wyjątkowego Mężczyzny.

281 741 wyświetleń
2733 teksty
35 obserwujących