Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Milczenie~~

W szarość schowało się milczenie
Nie chcąc powiedzieć ani słowa
By słów potokiem nie móc zranić
W ciszy odbędzie się rozmowa

Po tak wymownej konwersacji
Nie zburzy cisza swą wymową
Gdy sens milczenia zalśni złotem
Ubrane w szepty każde słowo

Bezgłos jest czasem jak pustelnia
Często jest chwilą,oka mgnieniem
Nie dając wcale nam wyboru
W życiu jest naszym przeznaczeniem.

109 619 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Pechowa_

    11 April 2013, 18:08

    Wspaniały mądry wiersz! :) Aniele !

  • 11 April 2013, 16:01

    Śliczny wiersz.
    Pozdrawiam.

  • marka

    11 April 2013, 12:34

    Bardzo płynny i fajnie złożony.

  • czarna mamba

    11 April 2013, 07:46

    wiesz Agus:)podoba mi sie:)

  • agniecha1383

    11 April 2013, 01:31

    zmilczę:)buziaki:)

  • skrobek

    11 April 2013, 00:12

    W końcu "milczenie jest złotem" choć nie zawsze trzeba zgadzać się z tą definicją :)