Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pan od flaszki

W szaroburej piwnicy..
Unosi się mdłe światło..
Piją tam samotni obłudnicy..
Śmierdzący koktajl życia..
Spiryt szczęścia w nieszczęściu..

Dlaczego to robisz? Co z tego masz?

Robię to bo jestem właśnie sam..
Nie ma obok mnie nic
To po cóż ja mam żyć ?
Dla kogo ? Dla jakiej idei ?
Dla złości w miłości ?
Dla kłamstwa w prawdzie?
Dla zawiści w pokorze?
Dla bogactwa z cudzej biedy ?

Bo ja już wiem, że nie ma już nic
Bo taki jest świat..
Zapluty, zawiły, zły..
Bo nie ma już nic

12 118 wyświetleń
188 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!