Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fyrfl w którym wybaczamy i prosimy o przebaczenie

W szalonym bezanafranilowym śnie
Anioł Pański zszedł był ku mnie
Zasiadł po lewicy i żarko i gorko skazał
Wiesz gdyby skrzyżować waszą polską
Fantazję z niemieckim porządkiem
To powstałby niezły naród wybrany

Ale zaprawdę zaprawdę powiadam ci
Nigdy przenigdy nie wolno mieszać
Urody Polek z urodą? Niemek
To holokaust dla piękna
Potem se ne vrati

A rano po prawicy mej znalazłem
Kartkę z zapisanym pytaniem błękitnym atramentem
Białym anielskim piórem
Fyrflu towarzyszu mój skażi mienia
Co ze mną bo gdym jest w teatrze
Lalki i aktora to patrzę na aktorki
A nawet pod...

Aniele Stróżu mój Tyś po prostu normalny
I nie udajesz jak ci którzy noszą sutanny
Że pod nimi nie noszą spodni
A w tych spodniach że nie mają
Jaj

297 745 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • Naja

    16 December 2014, 23:03

    Fajny ten sen... :-)

  • fyrfle

    16 December 2014, 12:48

    dziękuję Onejko, bo to chyba tak jest, ze staram się coś opowiedzieć, co samego mnie zaciekawi, co sam chcę czytać, a jeszcze odniosę się do Natalii opinii, ze Niemki też bywają piękne. Też bywają, ale szukać igły w stogu siana..., no i jak patrzę na panią kanclerz, której dziadek był ponoć Polakiem...Dwa pokolenia i...Polski My naród. Polski ród. Piękny szczep piastowski. Wanda miała rację!

  • onejka

    16 December 2014, 12:17

    Podziwiam to, że potrafisz napisać długi wiersz i zaciekawić, że doczytuję do końca :)

  • nicola-57

    16 December 2014, 08:51

    Takie wiersze lubię, jeszcze dziś do niego tu wrócę. Podoba się bardzo , to i bardzo pozdrawiam.

  • 16 December 2014, 08:22

    Fajny a Niemki zdarzają się ładne .. Pozdrawiam ;)