Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dostrzegam

W swym życiu, jak w każdym z odmienna
wiele się zapomina i wiele się pamięta.
Gdy człowieka opuszcza wena,
Niewielką cząstkę mu odbiera.
Chwile ulotne przeze mnie kompletowane,
ciągle rozciągają się w czasie.

Gdzie ten świat co był tutaj kiedyś ?
On jest taki sam,
lecz nie rozumiałem go wtedy...

Już od dni kilku
dostrzegam to wszystko
bez najmniejszego wysiłku.

Wszystko, co klarowne i przejrzyste
analizuję po dwa razy,
by nie wpaść na minę.

Dostrzegam również Swe życie tak piękne,
że jeden płatek z Twojej róży
nigdy nie zwiędnie.

4582 wyświetlenia
66 tekstów
5 obserwujących
  • Krisso

    4 March 2016, 22:00

    Świetny wiersz :)))

  • cytlopka

    3 March 2016, 15:05

    jak DOSTRZEGAM to jest pozytywnie z nutką melancholii.

    Z oczekiwaniem na kolejne wpisy, pozdrawiam :)

  • Cris

    2 March 2016, 22:09

    Wena nie opuszcza, ona odpoczywa:

    ''Wszystko, co klarowne i przejrzyste
    analizuję po dwa razy,
    by nie wpaść na minę.''

    Dobry wiersz. Pozdrawiam :)