Menu
Gildia Pióra na Patronite

Panowie i damy

W świetlistej sali
Pośród baldachimów
Naprzeciw siebie rzędami stali.
I w świetle tych ukrytych umów
Stali, jak zdjęcia z antyramy
Panowie i damy.

Muzykant uderzył
W lutni struny
Dźwięk zabrzmiał jak wystrzał z moździerzy.
I posypały się ukłony,
Tak jakby stali przed królem samym
Panowie i damy.

Jak gin, który
do głowy uderza
I tak jak wirujące chmury.
Bo wirowanie ból uśmierza
Zaraz po ginie. Poszli w tany
Panowie i damy.

Tak tańcząc walca
Z wysp brytyjskich
Majestatycznie stąpają na palcach.
I na nich zwrócone oczy wszystkich.
Tańczące młode panie i pany,
Panowie i damy.

Muzyka milknie
Głębokie ukłony
Partnerom swoim dygają panie.
Ze sceny schodzi muzyk uzdolniony:
"Bo my tu tylko dla was gramy
Panowie i damy!"

I wychodzą oni
Wszyscy tancerze
Ucichły wystrzały niczym moździerze.
Przed wejściem stróżują już dragoni.
Generał krzyknął: "Zamknąć bramy!". I poszli
Panowie i damy.

7264 wyświetlenia
104 teksty
6 obserwujących
  • Piłkareczka*

    28 May 2010, 17:17

    Dobre ! :)

  • marka

    27 May 2010, 21:57

    Świetny pomysł z antyramami.
    Całość ciekawa i taka pomysłowa.
    Pozdrawiam