Menu
Gildia Pióra na Patronite

Fraszka czy dramat? Tego nie wiem sama.

w świecie krągłości
ust "ponętnych" w jędrności
gdzie kult ciała rozum odbiera
miliony idą na urodę
a grosze na Alzheimera

będą więc dziadkowie
za lat kilka - kilkanaście
sprawni w swej męskości,
babcie z jędrnym biustem
piękne w swej nagości

lecz gdy przyjdzie uścisk
ramion Alzheimera
nie będzie już tak miło
w głowę zachodzić będą:
do czego to służyło?

cóż z tego, że konar zapłonie
a babcia jak młoda dziewuszka
jeśli oboje gubić się będą
w drodze z łazienki
do małżeńskiego łóżka
A. S.

57 044 wyświetlenia
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!