Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niedowiarki

W świecie
bez twarzy
ukryty krzyk
znieczulona czujność
na dystans
trzyma lęk na celowniku
codzienność jest happy
przez odkrytą gębę
i nos
maska jest słabą
ochroną
bo pandemia
jest wiarą
w którą się wierzy
lub pozostaje
ateistą

92 603 wyświetlenia
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!