Menu
Gildia Pióra na Patronite

Prosta prawda

Teksty z obrazami - Prosta prawda - exsilentio
Prosta prawda - exsilentio

W świecie bez prawdy nie ma świata.
Niszczy brat brata.
W domu panoszy się zdrada.
Kwiaty na kratach.

A przecież wszystko jest w jednym punkcie
O znanej i wyświechtanej nazwie.
Jedno słowo znaczące Bóg-cień
I mające wartości każde.

Inaczej by było… Inaczej by było,
Gdybyśmy go nie gubili.
Ci co bez niego żyli, nie żyli.
To takie proste lekarstwo - miłość.

Quid Quidem

41 941 wyświetleń
581 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!