Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szczyt

Teksty z obrazami - Szczyt - jesienna mgła
Szczyt - jesienna mgła

W świątyni słońca znużony człowiek,
zamyka oczy.
Skrywa tu przed światem tajemnice,

Marzenia zawisły w przestrzeni gwiazd,
gdzieś w odległej galaktyce.

A on bije ukłony w stronę bożków.
Składa daninę, prosi o cud.

Niespełnione prośby uderzają o ziemię.
Łzy płyną po policzku.

A wystarczy tylko rozwinąć skrzydła.
I jak dziki ptak wzbić się ponad horyzont.

Mimo strachu osiągnąć szczyt marzeń.

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • silvershadow

    24 May 2021, 13:43

    "bije ukłony w stronę bożków" zamiast odkryć w sobie siłę, dostrzec świętość wszystkiego co go otacza, włącznie z nim.
    ...ale jeszcze długa droga.

  • kukaczka

    23 May 2021, 22:46

    ..idę za horyzont, osiągać szczyty marzeń..🌷