Menu
Gildia Pióra na Patronite

zielona dolina

w światłach lokomotywy
kończy się bieg zapomnianej rzeki
na pustym moście
pod powierzchnią nocy
błąkają się bezdomne sny

w ciszy
pomiędzy ramionami drzew
maleńki skrawek horyzontu
tyle barw ile myśli

wędruję po ścieżkach
malowanych dzień wcześniej
świt zagląda w oczy

27 459 wyświetleń
321 tekstów
7 obserwujących
  • 10 February 2023, 22:27

    Przepiękny wiersz

    • marekg

      11 February 2023, 04:14

      Dziękuję .