Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie ostatni wiersz

W Swej stwórczej mocy
obdarowałeś nas Boże
hojnie i szczodrze

Niezliczonych barw paletą
kształtów i bytów
nieogarnioną ilością
brzmień i dźwięków mnogością
słów wieloznacznością

Wyobraźnią bez granic
marzeniami, fantazjami
niepowtarzalnymi
unikalnymi duszami
niejednakowo wrażliwymi
na swiat sercami
odmiennymi charakterami

Nieograniczoną
swobodą tworzenia
nielimitowanym
przydziałem natchnienia

Horyzontów nieskończonością

Tak obdarowani, sami
w stwórców możemy się bawić
mając tę pewność
że nigdy nie zostanie

Skomponowana ostatnia ... melodia

Namalowany ostatni... obraz

Napisany ostatni... wiersz

14 439 wyświetleń
126 tekstów
32 obserwujących
  • miramija

    28 May 2012, 18:50

    Dziękuję ślicznie i pozdrawiam :)

  • eskimoska86

    28 May 2012, 18:49

    zatkało mnie, bardzo mi się podoba:)

  • agniecha1383

    24 May 2012, 22:46

    Tyle nam dał możliwości... stworzył nas wyjątkowymi...uczuciowo wylewnymi ludzikami:)

    :) buziaki za piękny wiersz:)

  • gabaldon

    24 May 2012, 21:39

    Póki myśli ujście w twórczości znajdują...
    naszemu życiu głębszego wymiaru nadają,
    a zwyczajne dni pędzlem piękna malują...

    Pozdrawiam ciepło...:)

  • miramija

    24 May 2012, 19:58

    Dziękuję Romanie, zawsze bardzo sobie cenię Twoją opinię :) Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku :)

  • R.A.K.

    24 May 2012, 19:55

    Całe szczęście, że nie ostatni! :)
    Bardzo ładny!

    Pozdrawiam serdecznie.