Menu
Gildia Pióra na Patronite

w mankiecie wspomnień

w sukienkę twoją ubrałam się wczoraj
bufiasty rękaw śmiał się tuż pod brodą
w lustrze przejrzałam się
siedem razy

i nawet czerń włosów nam się splotła
nowa od wczoraj

starsza jestem niż ty wtedy byłaś
i nie dziewczynką
choć może bym chciała

znów patrzę w lustro

w błękicie kratek i czerwieni
wstążki przy szyi
tak blisko

wciąż jesteś

mamo

22 019 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • słoneczniki

    11 July 2012, 08:13

    Powiem krótko - piękny!

  • Efemeryda60

    9 July 2012, 03:07

    Tak. To jest piękny wiersz.

  • miramija

    9 July 2012, 00:07

    Pięknie... po prostu pięknie...

  • luterin

    7 July 2012, 15:03

    To miłe...pozdrawiam i ja...wszystkich.:)

  • R.A.K.

    7 July 2012, 14:58

    i mnie się podoba! :)

    Pozdrawiam :)

  • giulietka

    7 July 2012, 10:16

    Cudnie napisany...

  • misiek45

    7 July 2012, 07:40

    Pięknych wspomnień czar porusza serce,pięknie-miłego dnia i pozdrawiam serdecznie