Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na granicy światów

W śnie jawnym pogrążeni,
Tęsknotą zajęci.
W radosnym smutku zatopieni,
Nieszczęściem przejęci.

Stąpający po suchym oceanie,
Pustych marzeń człowieczych.
Zapatrzeni w nieśmiertelnych konanie,
Wśród efemerycznych rzeczy.

Szukając w ciszy hałasu
I ukojenia u katów,
Spędzamy wiele czasu
Na granicy światów.

4693 wyświetlenia
46 tekstów
3 obserwujących
  • obito

    11 September 2010, 20:50

    Bardzo mi się podoba :)

  • Nutka67

    31 August 2010, 22:50

    Podoba mi się zestawienie przeciwieństw. Pomysłowe i wpadające w ucho.
    Pozdrawiam.

  • marka

    30 August 2010, 21:10

    Zapatrzeni w nieśmiertelnych konanie,
    Wśród efemerycznych rzeczy.

    Pięknie Napisane zdanie.
    Lubie takie sprzeczności w wierszach.
    Całość przyjemna w czytaniu.
    Pozdrawiam