Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknota

W snach
goniła go

Próbowała raz jeszcze dotknąć miłości
nadzieja
dodawała jej skrzydeł
i w przestworzach smutku
między łzami rozpaczy
błądziła nad oceanem tęsknoty

Próbowała tylko raz jeszcze dotknąć miłości
przypomnieć sobie co znaczy kochać
ponownie stworzyć symfonię dwóch serc
co kołysała ją do snu

Lecz niestety goniła tylko cień miłości
co w sennych marzeniach
kształ jego ciała przybrała

A na jawie
wspomnienia uwięzione w teraźniejszości
samotnie pielgrzymowały
do bram ukojenia

12 299 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!