Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czy to jest... kochanie?

W słowach. Także i w milczeniu
można słyszeć serca głos.
Można zostać też zranionym
bez przemocy przyjąć cios.

Czasem potok słów Cię zrani
lub ciągłe milczenie.
Czasem jest to zwykły gest
bywa że... spojrzenie.

Przecież można żyć inaczej
z odrobiną woli. Chcieć.
Trzeba tylko kochać za nic
i przyjemność z tego mieć.

Być... umiłowanym komuś
co to chętniej biorąc daje.
Kto z powodu złych wyborów
nigdy kochać nie przestaje.

I gdy patrząc Tobie w oczy
gorycz łez w nich widzi
kto przytuli Cię i... sam
też się łez nie wstydzi.

Kto Cię wspiera chociaż gani .
Odwzajemni uśmiech Twój
a gdy pędzisz z marzeniami
nie wykrzyknie w złości... stój!

Tylko chwyci Cię za dłoń
chcąc kroku dotrzymać.
Kto w ramionach mocno tuląc
wciąż zechce Cię trzymać.

Kto rozkocha pocałunkiem
wznieci... pożądanie.
Wiesz już może co to jest?
Czy to jest... kochanie?

55 169 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • dana1596

    31 May 2014, 09:50

    piękny nastrojowy...
    Ale przeniosłaś mnie, Agnieszko, w bardzo realistyczny świat...natomiast "druga" część wiersza jest już bardzo optymistyczna:)
    Pozdrawiam i słoneczka życzę

  • Seneka 18

    31 May 2014, 09:45

    Hmmm... piękne. Wiersz, kwintesencja miłości...można żyć skromnie ale trzeba żyć pięknie, sieć ziarnka dobra choćby uśmiechem i słowem...
    staram się tak żyć... nie oceniać nie sądzić nie nienawidzić, bo kimże jestem... listkiem na wietrze, który przeminie wraz z nastaniem zimy...

  • agniecha1383

    31 May 2014, 01:04

    Po prostu... uwielbiam jak się cieszysz:):):)Dobrej nocy dla Was Aniu i miłych snów buziaki ślę:)

  • agniecha1383

    31 May 2014, 00:59

    Tak Anno:) Także wczoraj tego słuchałam i tez miałam te same skojarzenia:) pozdrawiam serdecznie:)

    Dziekuję Wam pieknie:)

  • agniecha1383

    31 May 2014, 00:25

    Nooooo:)Twój koment także:):):)

  • RozaR

    31 May 2014, 00:21

    Miłe.