Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pragnieniem...

W słoneczną pogodę promiennym uśmiechem.
W deszczową bądź... parasolem.
W palecie licznych i pięknych barw
bądź mi... tęczowym kolorem.

Wszystkim co ważne a nawet błahe.
Porankiem wieczorem lub nocą.
Jedną z tysięcy sierpniowych gwiazd
gdy skrzą się na niebie i złocą.

Melodią w duszy gdy zechce kochać
lub łzą na... smutnej twarzy.
Bądź blaskiem.Iskrą w błękicie oczu
nadzieją co w sercu się jarzy.

Cząstką energii . Siłą w słabościach.
Spokojem gdy złość mnie dopadnie.
Podporą w trudnych życiowych decyzjach
jak... ręce opuszczam bezradnie.

By dom mój przesiąkł Twoim zapachem
tak w noce jak... w poranki.
Czy jesteś moim skrywanym pragnieniem
czy to kobiece... zachcianki?

55 170 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • dana1596

    16 July 2014, 21:21

    :) czyli kochasz...
    Pięknie Agnieszko, pozdrawiam

  • Adnachiel

    16 July 2014, 18:47

    Wspaniałe słowa.

  • Elizabetta

    16 July 2014, 15:53

    Piękny wiersz :)

  • zapach_bzu

    16 July 2014, 15:51

    Jejku jak pięknie :) Bardzo mi się podoba ten wiersz! Ja też bym chciała takiego kogoś mieć...
    Pozdrawiam słoneczkiem :)