Menu
Gildia Pióra na Patronite

Puszka Faradaya

TW. W skorupie orzecha
schowane zwoje mózgowe
cały świat zmyślony
teraźniejszy i nienarodzony
tylko wrona unieść może
rozłupać o dach
asfalt
kra... kra... kra...
odpowie kąskiem najedzona.

Lubię być starym drzewem
mieć dziuplę wysoko
żeby żadna lisica ani łaska
nie podebrała pendrive
tam schowanego.

Dziwny ten świat
najdziwniejsze to
cokolwiek powiesz
będzie przeciwko tobie
trzeba odnowić starą grypserę
kminę
język migowy
wskrzesić chłopaków
z alejek zamyślonych
by ocalić
resztki rozumu wczorajszego.

Mam zamówienie na poemat
lewa
prawa
jak u Majakowskiego
wszyscy nosiciele soczewek kontaktowych
łączcie się
dziury w mózgu nie zasklepisz
amatorską neurochirurgią.

Bawmy się
pijmy wódkę
w prawdziwej naturze rzeczy
bombaż powstały
przez głuchy telefon.

10 380 wyświetleń
98 tekstów
2 obserwujących
  • James Ford

    8 May 2021, 06:41

    Piszesz jak niedorozwiniety cham z zawodówki

    • 8 May 2021, 07:44

      "Lepiej udawać głupka
      niż mądrego"
      To twoja sentencja z dn, 27.11.2013r.
      A może nie twoja.