Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Rzeką słów płynę do Ciebie "

W sercu kadzidło miłosne się tli.
Subtelnym zapachem zaprasza.
Wiosna, wiosna przyszła, a mnie
tęskno do lata.

Tęsknię do tej rzeki słowami płynącej,
Do kolorowych motyli co były na łące.
Tęsknie do myśli Twoich, które odgadywałam i radość w sercu miałam.

Tęsknię do wiadomości,
Które mi wtedy pisałeś.
Tak myślę, że właśnie wtedy mnie szczerze pokochałeś.

Choć sam o tym nie wiedziałeś.

Jeszcze nie wplatam tych kwiatów we włosy, jeszcze nie czas...nie czas,
Na taniec wśród traw i pieszczoty słowami - jeszcze nie czas Mój Kochany.

Tam... w tamtym roku już nie ma Nas.

Teraz czekamy na odpowiedni czas.

281 732 wyświetlenia
2733 teksty
35 obserwujących