Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak rozwiane włosy

w samotnej celi rozprawiam modły
wzrok pusty jakże dusze nabrały boju
okrycie me nędzne w ręku chusteczka czerwona
pachnie sadem Adama
splata me usta woń z raju
śpiewem cichutkim łzami okaleczona
by u bram gołąb cnotliwszą przybrał mą drogę
by uniósł w niebiosa me zielone oczęta
nędzarkę wolności uczynił hartowną
i w darze radości nie skąpił

4695 wyświetleń
47 tekstów
3 obserwujących
  • czasem_wciskam_escape

    4 June 2014, 11:00

    :-)

  • RozaR

    9 May 2014, 21:58

    Przeczytałem trzy razy i wiersz pasuje do ikonki. - ,,Mą duszę unieś ponad brudy tej ziemi."

  • vikkka

    9 May 2014, 21:46

    Dziękuje ci również Natalio pozdrawiam

  • Janya

    9 May 2014, 21:34

    sliczny wiersz;)
    pozdrawiam wieczorkiem;)

  • vikkka

    9 May 2014, 21:30

    Dziękuje Krysiu spokojnej nocy pozdrawiam

  • krysta

    9 May 2014, 21:22

    bardzo ładny wiersz...
    pozdrawiam miło Elu :)