Menu
Gildia Pióra na Patronite

wieczorowo

w rzeźbie wieczoru lampa i kufer
bal roznegliżowanych lal
podąża za korkiem szampana

jak w krysztale popękanych wspomnień
nie ma ulicy ze złotą podkową
konia oddano Trojanom
batem przegnano media

czas uczty w paszczy lwa
z półlitrówki została ćwiartka
na dokarmienie nocy
porcja mięsa

gdy miasto śpi
kobiety na Piotrkowskiej
wynurzają się z Łodzi
na odległość chwili

26 939 wyświetleń
312 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!