Menu
Gildia Pióra na Patronite

Skąd Przyszło ... Niech Wróci

W próżności więzieniach potwory zamknięte
możliwość poznania odmiennych żyć tracą,
swą pychą i swą ignorancją przeklęte
bram raju na końcach swych dróg nie zobaczą ...

Odejdą na zawsze w piekielne otchłanie,
bez wiary, pożarte przez ogrom ich grzechów
a wszystko co tutaj po nich zostanie
rozgrabi zło do nich podobne w pośpiechu.

Ich ciała ohydne, co dusze ich zżarły
po śmierci dlań samych pożywką się staną
gdy piekło ich dusze zamieni wnet w larwy
i wyśle na Ziemię by zżarły swe ciało.

Skąd przyszło niech wróci i niech tam zostanie ...
uparte, niezmienne, w złej woli zastygłe ...
niech nie wie o miejscu, co zowie się rajem ...
złe, podłe, przeklęte, potworne ... ohydne.

71 029 wyświetleń
1135 tekstów
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!