Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Ty "

W promieniach słońca
W szeleście liści na drzewach
Szumie wiatru wśród zboża
Morskiej melodii fal
Tafli wody w jeziorze
O każdej porze
W wirze rzeki płynącej
Runie leśnym
Kroplach deszczu wiosennego
Księżyca srebrnego blasku
Serc potrzasku
Duszy na ramieniu
Nawet w cieniu
Uczuciu radości
Braku mocy
Słońca wschodzie i zachodzie
Pojawiasz się dnia każdego
By zbawić Człowieka
Człowieka strudzonego
W szaty Miłości go ubierasz
Dajesz narzędzia do pracy
Serca otwierasz
Taki plan na życie dla Nas masz
Dawać więcej siebie każdego dnia
Staramy się z różnym efektem
Raz smucąc... raz ciesząc się
Wdzięczna za każdy dzień
Tobą oddychać chcę...

O8.06.2021
05:55

281 668 wyświetleń
2732 teksty
35 obserwujących
  • Odys syn Laertesa

    9 June 2021, 12:22

    Niewyczerpana, niezmordowana, nieśmiertelna. Odwieczna i nieskończona. Silna i niezłomna w stałości niczym góra... Jednocześnie krucha łagodna cicha, ulotna i delikatna jak skrzydła motyla... Wstydliwa intymna, ale i gorąca "zazdrością" o wierność. Karząca wyrzutem sumienia za każdą zdradę. "Niewytłumaczalną" pustką, której żadna ludzka miłość wypełnić nie potrafi... Niczym Słońce, którego znaczenia dla życia na ziemi (ciągle tylko cząstkowo poznanego), nie jest w stanie zastąpić żadna ludzka technologia...
    "Niespokojne jest serce człowieka, dopóki w Tobie nie spocznie Panie"
    Pozdrawiam ✋🙂
    Fisheclectic - Zazdrosny
    https://youtu.be/_SGhbpiq4_k

    Video _SGhbpiq4_k