Menu
Gildia Pióra na Patronite

* * *

W promieniach księżyca
prześlizguję się
między prawdą
twoich oczu
a łgarstwem
twoich ust...

W promieniach słońca
oddzielam dni
ślepej wiary w cud
od
złudnej nadziei w dobro...

W strugach deszczu
smakuję
każdą kroplę z osobna
jak niegdyś smakowałam
zatrzymując na języku
każde twoje kłamstwo...

4848 wyświetleń
120 tekstów
43 obserwujących
  • Sheldonia

    30 August 2012, 21:52

    Dziękuję.

  • miramija

    30 August 2012, 21:49

    Spodobało mi się...

  • Sheldonia

    29 August 2012, 13:11

    Wiersz wcześniej został umieszczony w jednym z moich opowiadań.