Menu
Gildia Pióra na Patronite

myśli ...

w pośpiechu
trwam niczym spadająca gwiazda...
mknę pośród zwykłych spraw..
tak to ja...
brzęczy w myślach stutysięczna myśl
czas tylko mknie pośród polan zielonych
gdzie słyszę milionowy głos
bądź tu i teraz żyj...
w obłokach marzeń
lataj i bierz co się da
ten znikomy czas umyka
zegary wyznaczają koniec egzystencji
zostało kilka lat zmagań z ironicznym losem
i ja pcham ten syzyfowy los
i to ja - jak on
u piekła bram spojrzę sobie w twarz
w oczach mam znikomy strach ... obłędny
bezpodstawna nie znana ludzkim oczom moja infantylna dusza
suszy żywe kwiaty po to by zabić to stworzenie
urodzone w reflektorze mijających się spraw
tylko pisk... podniebnych ptaków
niesie dobrą nowinę że jeszcze mamy czas
jak ta mrówka jak ten pająk na źdźble trawy
trwam ..

23 998 wyświetleń
235 tekstów
6 obserwujących
  • fyrfle

    22 August 2017, 06:59

    Bardzo interesujący, ziemski co najważniejsze.