Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nocne niebo takie jaskrawe w Łebie

W porcie
na worku z sieciami
ktoś powiesił klepsydrę

W tle kołysze się
zacumowany kuter
ten rybak już nie wypłynie

Czterdzieści trzy lata
mówią turyści
i jedzą mieszane lody

Za barem kręci się karuzela
otoczona milionami światełek
kolorowych

Nie zrobiłem zdjęcia
choć obraz był wymowny

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!