Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pompeje

W Pompejach - milczenie.
Nic więcej.
Zastygły krzyk i ból.
W ciszy
tłuczenie glinianych dzbanów.
Próba ucieczki.
Ostatnie spojrzenia kochanków zabrane do Raju.
Ostatni oddech wyrzeźbiony w pyle.
Wrzask popiołu.
Dla Ciebie jednak
nic więcej,
z wyjątkiem
milczenia...

~napisane podczas lekcji hist. sztuki

29 245 wyświetleń
291 tekstów
7 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!