Menu
Gildia Pióra na Patronite

pauza

w półcieniu, przy oknie
przy blask świecy
przystroiłaś twarz
powlekając ją
delikatną pomarańczą
gorejącego dnia

zaczepiając mnie
zielonymi oczami
kryłaś uśmiech
to zasłaniając usta dłonią
to odwracając głowę

topiłaś namiętnie
pełne wargi
bez skrupułów
w filiżance
gorącej czekolady

a ja tkwiłem wpatrzony
w migoczący płomień świecy
nucąc pod nosem piosenkę
która śpiewałaś
zaczynając mnie kochać.

prosząc po cichu
tańczące półcienie
na chłodnej ścianie
byś nie przestała

http://www.youtube.com/watch?v=eD-cz-pT8i0

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • 18 September 2013, 19:23

    przepięknie...

  • agniecha1383

    21 March 2013, 03:17

    ależ to piękne... każde słowo...pozdrawiam:)

  • Papużka

    19 March 2013, 07:44

    Majstersztyk...

  • Pechowa_

    18 March 2013, 21:11

    Cudowny wiersz i subtelnie...

  • słoneczniki

    18 March 2013, 20:26

    Piękny wiersz...