Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Byle tak.

W pokorze dnia
blednie radość poranka
smętnego chłopca
z kroplą snu na powiekach

Smutek samotnej nocy
przywdział garnitur
z kwiatów i łez
utkanych westchnieniem

Przytul mnie do serca
cichego wariata
spraw nieistotnych
w sennych marzeniach

Z nadejściem księżyca
dorósł chłopiec
zgubiony w świecie
miłości do ciebie.

9082 wyświetlenia
108 tekstów
5 obserwujących
  • 22 March 2018, 12:02

    Poetycko przytulam. Piekny utwór

    od Wagarowiczka, brozyna, Zigi7
  • fyrfle

    22 March 2018, 07:27

    Piękny liryk o tęsknocie za najistotniejszym, w zasadzie jedynym.