Menu
Gildia Pióra na Patronite

Minerwa.

W pohańbionym hełmie kroczy trudną drogą
chciałaby sprostać wyzwaniom narzuconym jej na nowo.
Nauka musi iść w stronę przyszłości
gdzie w XXI wieku mówią o mądrości.

W sztuce zawarta jej literatura piękna.
Ubrana w wiele rad i morałów w niebie pełnym piekła.
Chciałaby na nowo stworzyć wyniosłe dzieła
na ziemi, gdzie nie ma czasu aby to doceniać.

W pośpiechu każdy podąża za monetą
nędzarza myląc z artystą, bałwana z poetą.

18 385 wyświetleń
137 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!