Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

w poezji słowem ostatecznym jest miłość
z nim przechodzę do porządków dziennych
pisząc miłość można już napisać śmierć
i miłość ten wiersz przeżyje

cofnie się do początku
zatrzyma w środku
wychodząc otworzy okno w strofie
wejdzie do innych oczu
by w nich zamieszkać

używam więc słowa ostatecznego
niech będzie zapamiętane ponad obecność śmierci
niech mnie znajdzie kiedyś w cudzych oczach
niech powie że jest i było moje

(2020)

28 890 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
  • Kamil Borkowski

    15 July 2020, 06:16

    Reszta kocha bez słowa ;)