Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chciałbym inaczej

Teksty z obrazami - Chciałbym inaczej - exsilentio
Chciałbym inaczej - exsilentio

W plątaninie energetycznych przewodów,
A noc już dookoła mnie dawno,
Znalazłem martwą mysz.
Akurat dziś,
Kiedy dotarła do mnie prawda
Ile, by kogoś zniszczyć, trzeba zachodu…
Widocznie szukając jedzenia
Przegryzła izolację.
Umarła w sumie z głodu.
Tyle, by kogoś nakarmić, jest zachodu.
Czy mają więc rację,
że wolność lepsza od więzienia?..
Chłód obojętnej nocy
Był świadkiem szybkiego pogrzebu.
Wrzuciłem ją do rzeki.
Niech choć jej duch zobaczy świat daleki.
Skończyłem pracę bez gniewu,
Choć smutny, że życie tak się kończy.

Quid Quidem

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
  • yetick

    28 November 2021, 23:34

    Bystre oko i wrażliwość.. choć w skali Świata dzieją się dramaty większe 😉

    • exsilentio

      29 November 2021, 03:36

      Nie ma większej skali niż śmierć świata

      od yetick
    • yetick

      29 November 2021, 08:11

      Gdy nadchodzi kres życia każdy ma swój własny koniec świata 🤔😉

    • exsilentio

      29 November 2021, 22:29

      Dokładnie, skała nie ma znaczenia dla dramatu.

      od yetick