Menu
Gildia Pióra na Patronite

Cisza

W płaszczu utkanym z osamotnienia
zalana słonymi łzami
ukryta w cieniu milczenia
Cisza bezgłośnie poruszająca ustami
miała dość swego ona losu już
że jej krzyku ludzie nie słyszą
że zapomnienia pokrywa ją kurz
tylko dlatego bo jest Ciszą
stwierdziła że przyjaciół poszuka
od domu do domu więc chodziła
i nie wie że nikt nie słyszy jak do drzwi puka
zmęczona szukaniem się zamyśliła
lecz nie minęło dużo czasu
by sobie sprawę zdała z faktu
że musi narobić hałasu
inaczej nie nawiąże kontaktu
Więc stuka i wrzeszczy
tak że wszyscy słyszą
a ona coraz głośniej trzeszczy
lecz nie wie że przestała być Ciszą...

10 389 wyświetleń
157 tekstów
22 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!