Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chwila z sąsiadem

W piwnicy
kapsle
wciskamy w szczeliny
między cegłami

Stawiamy na posadzce piwa
przywiezione z Czech
o życiu z synem rozmawiamy
schodzi podpity sąsiad
chwiejąc się z papierosem
między palcami do twarzy
opowiada o śmierci
w szczepionkach

Ja wiem
- mówi -
muszą wytruć ludzi
pozbyć się balastu
wysysającego zasoby
zachłannie rozdrapane...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!