Menu
Gildia Pióra na Patronite

zwykły

„W pierwszych słowach
Mego prostego list dziękuję
Twojej matce, że urodziła
Moją miłość, którą kocham.”

Nie potrafię zagrać
Na skrzypcach drewnianych
Melodii ukochanej przez
Twoje zmysły

Nie obsypię stóp Twych
Diamentowymi kryształami
Zdobiących sklepowe półki

Nie mam nawet garnituru
Szytego na miarę
Tylko taki, zwykły.

Dwie dłonie
Kawałek serca
Usta
Oczy...

Ocierające pot z Twego czoła
Kochający jak poeta słowa
Spijające z Twych ciężar minionego dnia
Czekające aż zaśniesz pierwsza

11.03.2012

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • Julka 10

    12 March 2012, 20:22

    W tych właśnie słowach...sentencja związku i ..miłości...

    "Ocierające pot z Twego czoła
    Kochający jak poeta słowa
    Spijające z Twych ciężar minionego dnia
    Czekające aż zaśniesz pierwsza"

    a co tam...garnitur :):):)

    Kochaj i wspieraj Ją Michale właśnie tak...każdego dnia :):)

    serdecznie pozdrawiam :)