Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ona

W pewnym poczuciu braku
Ogólnego cynizmu i arogancji do smaku
Widzę wybrzeże skaliste z willami
Gdzie w spokoju pijam kawę
Z innymi melancholikami

A przy mnie jest jakaś ona
Co rozumie i jest świadoma
Też pisze i jest szczera
I razem siedzimy w spokoju
A wiatr znad morza nas poezją owiewa

Ciekawe czy jest gdzieś - taka ona ?

Mam pragnienie być z taką
W malym hotelu z dobrym widokiem
I dobrą kawą .

76 490 wyświetleń
1011 tekstów
16 obserwujących
  • RozaR

    13 March 2015, 22:50

    Opornie to idzie ten wyjazd - rezygnuję - jak będzie pozytywna fala - to powrócimy do tematu. Jakby co to proszę na
    priv.

  • 11 March 2015, 12:32

    jako była drużynowa popieram ;) nad ciepłym morzem bez glonów dodam ;))

  • RozaR

    10 March 2015, 21:55

    Absolutnie . Trochę to poszło w innym kierunku niż w wierszu. Naturalnie zbieramy wszystkich -też melancholików . Myślę o tym by oprzeć się o jakąś instytucję by nadać rangę takiemu wydarzeniu. Prywatnie zaś pragnienia me nic się nie zmieniają nadal pragnę pić kawę w dobrym towarzystwie ciekawej damy .

  • RozaR

    9 March 2015, 22:49

    Zapewne Chorwacja - przeciętnie po 50 - 70 zł za dobę plus wyżywienie - nie wygląda tak strasznie drogo . Czyli 400 - 600 zł plus dojazd – czy wygląda źle? Gdyby byli chętni można zorganizować komitet do nadzoru - i nad morze . W programie recytacje i jakiś wykład - no i wino i śpiew oraz nastrój zachodzącego słońca. Z powagą i doborowym towarzystwem. Ale czy się uda ?

  • RozaR

    9 March 2015, 22:41

    Pod wierszem - bo wiersz jest tematem przewodnim.
    Jestem na innych portalach - ciekawe czy pomysł by zyskał szerszą akceptację .
    Słucham propozycji - bo temat wydaje się ciekawy .
    A może by tak się postarać o dotacje ? I zaprosić kogoś ciekawego ?

  • onejka

    9 March 2015, 22:39

    Marzenia trzeba realizować, do dzieła RozaR, powodzenia życzę :)

  • RozaR

    9 March 2015, 22:30

    Elizabetto , Najo - Powiedzcie same - czyż nie pięknie by -ci co lubią poezję mogli się spotkać gdzieś na południu w pięknej willi i podzielić się swą sztuką - usłyszeć czyjś błysk erudycji , zachwycić się i uścisnąć dłoń osobie której poezję się ceni. A są tu wiersze naprawdę piękne. I co wy na to - ty zwracam się do wszystkich komentujących ten wiersz. Korci mnie jako z natury organizatora by doprowadzić do takiego spotkania . ,, 4 dni z poezją nad morzem "
    Czyż to nie piękne ?

  • Naja

    9 March 2015, 19:50

    Ładnie zamarzyłeś :-)

  • Elizabetta

    9 March 2015, 17:43

    Podoba mi się, nawet bardzo.

  • RozaR

    9 March 2015, 14:56

    Bardzo dziękuje za wpisy - i oczywiście najlepszego w dniu kobitek.
    Ten wiersz to jak piękna scena z filmu - dobrze czasami się poczuć tak lekko jak tamci na srebrnym ekranie.
    A taki wyjazd w końcu muszę zrealizować.