Menu
Gildia Pióra na Patronite

Magnolia

W pastelach
wzniesione w pąkach
świecami
na kandelabrach
drzewa!
dotyk światła
pocałunek słońca
i świeca staje się
kwietnym kielichem
z elegancją atłasu
w niewinym płatków
rozchyleniu
zapraszającym
królową pszczół
do złożenia wizyty!
pośpiech wskazany
piękno nie trwa długo!
i wkrótce płatki
stają się dywanem
pod koroną drzewa
czekającą
na zieloną nadzieję.

18 853 wyświetlenia
159 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!