Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samo życie

W pamiętniku zakurzonych wpisów
i na kartkach myśli rozrzuconych
sięgam wzrokiem do młodzieńczych pragnień
by przeglądnąć
ile z nich spełnionych

Ile każdy dzień radości przyniósł
ile smutków przywiał los przewrotny
ile w księdze życia
słów nieznanych
ile jeszcze znaczeń do odkrycia

Życie samo scenariusze pisze
czasem spełnia cały worek marzeń
czasem rzuca kłody nam pod nogi
każe kroczyć wśród
nieznanych zdarzeń

39 433 wyświetlenia
252 teksty
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!