Menu
Gildia Pióra na Patronite

Forte[piano]

W pamięci mam
ten stary dom
gdzie malwy
kolorami kusiły

słoneczniki witały od progu
na werandzie stara ławka
i babcia z uśmiechem
zaplatała moje warkocze

w domu wielki stół
czarny fortepian
wygrywał melodie
od których dusza

trącała struny serca
wprowadzała w wibracje
koiła smutki grając
najpiękniejsze nuty

dziś tylko cisza odbija się
od pustych ścian
choć wspomnieniem mi jest
wciąż we mnie żyje

https://www.youtube.com/watch?v=_X7SgllcCSE

65 868 wyświetleń
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    5 September 2018, 08:09

    Onejko komentarz jak zawsze trafiony;-)miło Cię widzieć:-)

  • onejka

    27 August 2018, 09:26

    Wspomnienia są jak powroty, niby wirtualne...a jak dusza się do nich śmieje..
    :)

  • kati75

    24 August 2018, 08:24

    Arturo spokojnie jestem przyzwyczajona do kąśliwości na tym portalu;-)masz rację wspomnienia zyja w nas czasem wbrew nam ,bo czasem poprostu chcemy zapomnieć!Miłego dnia dla Was:-))

  • 22 August 2018, 17:15

    Ach ta Zofija. ;)
    Piękne wspomnienia są zawsze żywe.
    Miłego wieczorku. :))

  • 22 August 2018, 07:57

    ;)

  • kati75

    22 August 2018, 07:56

    pod siebie;-)

  • 22 August 2018, 07:55

    takie pisane pod kogoś :))