Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nasze niebo...

w ogrodzie z tysiącem zapachów
słońce spływa ostatnim promieniem
i świerszcze stroją się w zaroślach
a w lustrze niewielkiego jeziora
przeglądają się jeszcze dwa cienie
cicho wtulone w ramiona... na brzegu

za chwilę mrok się wszędzie rozgości…

a gdy nasze niebo już wysrebrzy
okryjesz mnie słów dreszczem
przytulisz, jak gwiazdy do warg

i nim sen siądzie na powiekach
zamkniesz uśmiech w źrenicach

i kocham… powiesz jeszcze raz

22 300 wyświetleń
205 tekstów
87 obserwujących
  • 29 July 2012, 23:23

    Agnieszko... dziękuję za zatrzymanie się przy moim wierszu... :)))

    Julko... wiesz, co mnie "niesie"... i stąd te słowa... :)))

    A, że głowa boli... to nie szkodzi... upał straszny przecież... ;)))
    Zapamiętasz, że takie imieniny są raz w roku ;)))

    Pozdrawiam Was ciepło :)))

  • Julka 10

    29 July 2012, 23:05

    Oj...Kochana, jak Ty... po takich balecikach tak cudny wiersz potrafiłaś napisać, to jak i dla siatkarzy... ode mnie dla Ciebie...szacunek wielki....
    Mnie główka do dziś boli :):))))) i nie wiem kiedy do siebie dojdę :)

  • misiek45

    29 July 2012, 22:47

    Piękny wiersz-pozdrawiam

  • 29 July 2012, 22:25

    ...w ukochanych ramionach.. każdy mrok piękny... ;)))

    Dziękuję i życzę miłego wieczoru :)))

  • marka

    29 July 2012, 22:21

    Piękne.

  • luterin

    29 July 2012, 22:18

    Podoba mi się ten zbliżający się mrok..:)