Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 10 September 2020

A na konarach śpiewają ptaki

W ogrodzie
nagła zapada cisza
winogrona różem
kleją się do podniebienia
obłoków
w błękit "zachwytny"
ulotne wpada niebo

Nastaje w sercu spokój
po mijanej przed chwilą
kobiety bezdomnej
która za papierosa
obiecuje uchylić warg nieba
- nie palę -
pijany dziadek jak czort
na rampie siedzi
brodzi w nudzie nogami
i pociąga wino

Skaza tego świata
jest wielka
jak rana w sercu
wrażliwego człowieka...

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • giulietka

    8 September 2020, 07:17

    Kolejna akwarela niecodziennej codzienności uchwyconej kadrem niezwykłego oka!
    Pozdrawiam, Piotrze:)

    od onejka, ryksza, Maciek Zz