Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Rany wspomnień

Teksty z obrazami - Rany wspomnień - Infinite Gentleman Night
Rany wspomnień - Infinite Gentleman Night

W odbiciu jego oczu zniknęła bezpowrotnie...
ODESZŁA, najczulszy szept już jej nie wskrzesi,
bolesnymi wspomnieniami usłaną ma przeszłość,
powracał do nich, zawsze raniąc serce do krwi.

Cierpienie łzami rzeźbi mu nowe blizny,
dusza jęczy raniona kolejnymi cierniami,
ogień mrocznych myśli parzy jego skronie,
popiół z uczuć przesypuje między palcami.

Okryty szczelnie boleści płaszczem,
kolejnymi upadkami znaczy swoje życie,
bez wzajemności pokochał samotność,
choć rozrywała jego zmęczoną duszę.

Piękno wewnętrzne i ciepło serca
skrył pod chłodem pustego spojrzenia,
zamknął na zawsze uczucia i dobroć
bojąc się kolejnego bólu osamotnienia.

Skrzydła nadziei odpiął,
upadając wyszeptać tylko zdołał...
Obiecaj, że odnajdziesz mnie na tej drodze,
gdzie cierpienia moje nie miały końca,
otulisz świetlistymi ramionami na zawsze,
nad oceanem marzeń, ciepłym zachodem słońca.

~ I ภ ғ ĭ ภ ĭ т ε ~
19.06.2021

10 921 wyświetleń
94 teksty
22 obserwujących
  • solange1969

    3 July 2021, 09:03

    Cos cudownego,pozdrawiam serdecznie

  • Cris

    22 June 2021, 20:09

    Twoje wersy zatrzymały mnie na dłużej... i mimo utraty nadziei, wyczytuję ją, jest obecna w puencie i dobrze, bo tworzy dla ukojenia.
    Pozdrawiam Rafale :)

    • Infinite Gentleman Night

      3 July 2021, 07:24

      Bardzo Ci dziękuję Krysiu za odrobinę zatrzymania i chwilę refleksji, żałuję tylko że nie mogę tego sprawić częściej swoimi myślami :)
      Ponoć nadzieja umiera ostatnia...czas pokaże.
      Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że uda mi się Ciebie jeszcze zatrzymać choć na sekundę wykradzioną wieczności :)

  • Secret Reflection_35

    20 June 2021, 16:45

    ciekawy i fajny 👌 upadły anioł pasuje jak mało do kogo Zagubiony.
    Udajesz że wszystko jest ok ale wracasz i znów upadasz widzę to trzymaj się 💋

  • Victoria Angel

    19 June 2021, 19:10

    Bardzo lubię takie wiersze. :-)

    • Infinite Gentleman Night

      20 June 2021, 04:57

      I oby się to prędko nie zmieniło, bo stracę czytelniczkę z i tak małego grona , pozdrawiam niedzielnym porankiem Angel🙂🌞

    • Victoria Angel

      20 June 2021, 07:19

      Zapraszam również do czytania moich wierszy, będzie mi bardzo miło czytać komentarze. Ja bardzo chętnie będę zaglądać na Twoją poezję, choć jestem tu nowa i często się gubię, błąkam tutaj. :-)

    • Infinite Gentleman Night

      20 June 2021, 18:24

      Dziękuję za zaproszenie i wszystkie opinie , ja na pewno będę zaglądał jeśli tylko czas pozwoli,niestety jestem tutaj coraz rzadszym gościem ,ale TY się nie krępuj :)
      zagubienie to tylko chwilowy stan ,odnajdziesz się na pewno już niedługo i będziesz czuła jak w domu , czego szczerze życzę 😊🌤🍀

    • Victoria Angel

      3 July 2021, 09:09

      Bardzo dziękuję. :-)