Menu
Gildia Pióra na Patronite

NIE-wiersz

W oczach obraz mnie samej
na krawędzi
ze skrzyżowanymi dłońmi
zablokowana ja
pod opieką swoich ramion.
Szczelnie się
zabezpieczyłam
przed ciosami
szczelnie owinęłam do waty
powciskałam ją
w zakamarki cielesności
miękkich tkanek,
owinęłam czerwoną wstążką dla krępacji ruchów
by spłynąć płynnie w przepaść.
Czasem to jedyne wyjście
by się nie poobijać
i powstać na nowo
w innym miejscu.

22 534 wyświetlenia
262 teksty
48 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!