Menu
Gildia Pióra na Patronite

Teraz już wiem

W oczach mam łzy a serce to kamień.
Szukałem już wszędzie... Gdzie jesteś mój Panie?

Pomóż mi proszę złagodzić cierpienie,
Co żyje wciąż we mnie, odbiera nadzieję...
Mówisz wciąż do mnie bym przyszedł do Ciebie,
Lecz jak mam to zrobić skoro Ty jesteś w niebie?
Chcę wciąż podążać Panie Twym krokiem,
Każdy ruch Twój chcę śledzić swym wzrokiem.
Chcę naśladować Panie mój Ciebie,
Chcę tak jak Ty Panie łagodzić cierpienie.
Chcę opowiadać ludziom o Tobie,
O Twoich czynach niech każdy się dowie!

Teraz już wiem,
Ty przy mnie byłeś, jesteś i będziesz zawsze i we mnie.
Przy Tobie zło, które w sercu moim kwitło, więdnie.
Tyś grzech mój najsroższy ze mnie wyrzucił,
I miłością swą Panie w porę ocucił...
Ty jesteś moim Zbawicielem,
Tyś w mym sercu, w mej duszy i w moim ciele...

6529 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących