Menu
Gildia Pióra na Patronite

Życzenia

W obdartej ze skóry duszy marzeń
przeplata się życie pełne zdarzeń.
Słonecznych,promiennych wspomnień
jak i ciemnych i szarych zapomnień.
Dziś łez w cieniu wiele wylanych
bo brak mych ukochanych.
Codziennie wiele bólu sobie czynimy
bo zawzięcie nie ustąpimy.
Nie potrafimy wybaczać,
tylko się zataczać.
Pomiędzy wspomnień tonami
a zwykłego dnia schodami.
Usiądźmy więc na zielonej polanie
i przemyślmy nasze życiowe zadanie.
Dziś czas zacząć kochać mocno
i wyciągnąć dłoń pomocną.
Tobie,jemu i sobie samemu
ale i losowi nikczemnemu.
Wypędzić złość,żal i smutek
bez zbędnych pobudek.
Kochajmy się więc wszyscy wokoło
aby było nam wesoło.
Wspierajmy się wszyscy razem
odpychając zło zarazem.
Wybaczajmy,przebaczajmy
i razem się układajmy.

01.01.2011. - życzenia noworoczne
ale ciągle aktualne.

99 857 wyświetleń
1101 tekstów
40 obserwujących
  • Voyage

    15 June 2012, 13:06

    Jak najbardziej popieram..;))

  • misiek45

    15 June 2012, 09:25

    Pięknie-miłego dnia