Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz uczuć i pejzaż mijany

W nocy spadł śnieg
przykrył brudne sumienie miasta
wyżynające się z dziąseł krawężników
spróchniałe zębami noworodka

Przecież mówi się
tak małe dzieci nie mają zębów
ale miasto ma
i zagryzając najsłabszych
drży w parku na ławce

Wrony z białego posłania
wydziobują skrzepy
bije jeszcze serce
stoją lipy cmentarne
zaspał sen
bo do późnej nocy
z depresją grał w karty...

128 103 wyświetlenia
1427 tekstów
95 obserwujących
  • MyArczi

    11 February 2021, 20:11

    chapeau bas