Menu
Gildia Pióra na Patronite

W tą noc...

W nocy ciemnej
Ckliwej aury deszczu
W porze jesiennej
W ulicznym gąszczu

Ciemny posępny płacz
Kałuże smutku tworzy

Srebrna tarcza króla nocy
W całej swej tajemnej piękności
W mokrych lustrach używa mocy
Obywatel nieba, na ziemi gości

Wielka moc i siła władania
Metafizycznego przyciągania
Ma umiejętności, życia i śmierci
Władca zła i dobroci

Serca biciem, dyszy delikatnością
Raz na miesiąc kusi tą jasnością

https://www.youtube.com/watch?v=lxKwFWJrkvE

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!