Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

...zbudzone zmysły...

W niewinnym puchu
nieśmiałości
w tajemnicy jutra
związani węzłem
niewidzialnej mocy....

w oddechu myśli
nutą czułości
zroszonych
zanurzają swe dłonie
w miłosnej pieszczocie nocy...

w uśmiechu pragnień
samotnych serc
dotykiem słów
szeptem rąk
odkrywają siebie...

w dusz przenikaniu
milczeniem ciszy
wilgocią ust
zbudzone zmysły
krzyczą..chcę tylko Ciebie...

78 380 wyświetleń
347 tekstów
254 obserwujących
  • anna kowalczyk

    11 December 2010, 14:54

    ...pozostaje mi tylko się uśmiechnąć...:)

  • 11 December 2010, 13:57

    No tak ja metafory nie znam.
    Wpisze sobie w gogle jak to mi zaproponowano to na pewno się dowiem.

  • anna kowalczyk

    11 December 2010, 11:20

    Elsix...
    szept rąk to metafora...:)

    a ja uwielbiam takie szepty....:)

  • Voyage

    9 December 2010, 14:52

    Mnie się podoba tak jak jest ;)

  • 8 December 2010, 23:44

    lepiej by brzmiało
    dotykiem rak
    szeptem słów ...
    takie jest moje zdanie :)

  • Voyage

    7 July 2010, 16:04

    Delikatnie, uroczo, namiętnie
    piękny wiersz, jak sama autorka
    pozdro ;-)

  • 6 July 2010, 07:26

    Piękny, zmysłowy wiersz Aneczko:)

  • Bogdan Z

    6 July 2010, 07:16

    dotykiem słów
    szeptem rąk ......
    świetne zdania :)