Menu
Gildia Pióra na Patronite

KRÓLOWA ŚNIEGU

W nieskazitelnej bieli się mieni
Jak suknia ślubna panny młodej
Gdy gwiazdy na niebie się złocą
Pod oczami srebrzy się tak samo

W oknach mróz kwiaty maluje
Na spacerze pod nogami skrzypi
Piękno natury w przyrodzie
Zachwyca i w pełni emanuje

Tym, którzy w górach lubią
Śnieżnym szlakiem daleko
Surfować swawolne slalomy
Jeżdżą w kuligu na saniach

W białowieskim borze
Dzwonki wygrywają arię
Do taktu końskie kopyta
Wtórują wesoło w galopie

W jeździe na łyżwach
Gdzieś tam ćwiczą skoki
Piruety i spirale śmierci
Na jeziora płytkim lodzie

Szron welonu koronką
Tuszuje jodłom rzęsy
Zamieć śniegiem miecie
Na polu tańcuje oberka

Zima straszy grypą
Niewinnością bieli mami
Jest sroga i okrutna
Póki nie utopi się Marzanny

92 606 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!